Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rok 2012

31. 12. 2012

Dne 1.12. 2012 jsme pořádali zkoušky ZOP, ZPU1, ZPU2.

 

První prosincový den se nám velice vydařil :-). Uspořádali jsme poslední letošní zkoušky dle zkušebního řádu KJ ČR, které byly opět 100% úspěšné!

nastup.jpg

Na zkoušky nastoupilo celkem 6 psovodů se psy různých plemen. Jejich výkony posuzovala paní rozhodčí Mgr. Dana Havlová.

 

 

Velice pěkné poslušnosti předvedli na své první zkoušce ZOP mladí psi Pluto (97 bodů) a Lord (92 bodů). Oba nováčci složili zkoušku na výbornou!

elord.jpg

pluto2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elord Pluto

 

Pěkný výkon na ZPU1 podala fena cane corso Valerie s psovodem Antonínem Hanzalem. Valerie dokázala složit tuto zkoušku na výbornou (140 bodů) ve věku pouhých 12. měsíců !

 

valerie-aport.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valérie

 

Pochvalu zaslouží i Kateřina s německou ovčandou Ritou a Honza Líkař s berňákem Cooperem, kteří složili ZPU2. ZPU2 je nejvyšší všestranná zkouška dle zkušebního řádu KJ.

rita.jpg

 

p1100101.jpg

 

 

 

 

 

 

Cooper

Rita

 

Zkoušku ZPU1 u nás úspěšně složila i ´´hostující´´Lída s velkým kníračem Aranem.

p1100206.jpg

 

 

Aran

 

 

 

 

 

Brenička složila IPO3 !!!

Dne 10.11.2012 se náš tým vypravil na zkoušky do ZKO Velešín U LETIŠTĚ.

p1090950.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Naše výprava byla početná. Zkoušku sice skládala tentokrát pouze rotvajlerka Bredy Gatang, ale doprovod byl také velice důležitý a psychickou podporu poskytoval nejen Breničce, ale i její paničce Vandě a psovodovi Tondovi.

Vzhledem k věku feny (Breně je téměř 8 let), probíhajícímu hárání, cizímu cvičáku, neznámemu kladeči i figurantovi je tato vrcholová zkouška velkým úspěchem !

p1090923-1.jpgp1090990.jpg

 

 

p1100049-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

S velkým napětím jsme doufali, že Brenička vydrží a zvládne náročnou poslušnost a obranu, která ji stála hodně sil. Průzkum terénu ( 6 maket), vyštěkání a 6 zákusů je pro osmiletou fenu RTW opravdu velice náročný úkol a jsme moc rádi, že to Brena ustála.

p1090947.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moc děkujeme za pomoc při výcviku stop Honzovi Líkařovi, který šlapal nejvíce tréninkových stop. Děkujeme i figurantům (Vlastovi a Pepovi), kteří se podíleli na přípravě naší veteránky :-).

 

 

Dne 3.11. 2012 jsme pořádali zkoušky ZOP, ZPU1, ZPU2.

Zkoušky dle zkušebního řádu KJ ČR se nám opět vydařily :-). Nejen co se týče úspěšnosti účastníků, ale i počasí nám tentokrát přálo.

p1090414.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

8 psovodů nastoupilo na zkoušky základní ovladatelnosti a pracovní upotřebitelnosti psů. Jejich výkony na stopách, poslušnosti a obraně posuzovala paní rozhodčí Mgr. Dana Havlová, které děkujeme nejen za objektivní posuzování, ale hlavně za příjemné vystupování a přístup k psovodům.

p1090420.jpg

 

Slušné a profesionální vystupování rozhodčího spolu s kvalitní organizací a sportovním vystupováním psovodů výrazně přispělo k dobré atmosféře akce :-)).

Napětí a nervozitě se psovodi nevyhnuli (především začátečníci), ale úspěšně splněná zkouška jim za trochu nervů určitě stála. Hlavně získali cenné zkušenosti a poznali rozdíl mezi tréninkem a zkouškou.

Zkoušky byly zajímavé i z pohledu diváka, který mohl pozorovat výkony začátečníků na zkoušce ZOP i výkony pokročilejších psů na ZPU1 a nejvyšší zkoušce dle tohoto řádu ZPU2 (zkoušky pracovní upotřebitelnosti).

Rovněž spektrum plemen bylo pestré. Viděli jsme nejen zástupce pracovních plemen - německou ovčandu a 2 velké knírače, hovawartku ale i plemena ,,nepracovní,, a jednoho ušlechtilého křížence :-). Zajímavý byl jistě pohled na velkého leonberga Arga, berňáka Coopera a fenu cane corso Valerii, kteří potvrdili fakt, že ani moloss se na cvičáku neztratí. Výkon Coopera na stopě dle ZPU2 byl opravdu obdivuhodný a hodnocení 99 bodů si právem zasloužil.

p1090433.jpg

 

 

 

 

 

 

 

p1090768-1.jpg

Za pěkný výkon na ZPU2 si zaslouží pochvalu i Terezka s velkou kníračkou Heavy, kterou složení této všestranné zkoušky opravňuje k získání pracovního certifikátu.

 

 

 

 

 

Fotky z akce najdete ZDE

Gratulujeme všem úspěšným psovodům a přejeme jim hodně dalších úspěchů, nejen ve výcviku pejsků.

 

Dne 7.10.2012 jsme pořádali zkoušky dle MZŘ.

 

p1090407.jpg

 

I přes velice nepříjemné deštivé a větrné počasí byla účast na zkouškách vysoká a proto se zkoušky protáhly až do odpoledních hodin.

Spektrum účastníků bylo pestré nejen co se týče druhu skládané zkoušky, ale i plemenné příslušnosti.

Němečtí ovčáci, rotvajlerka, hovawartka, cane corso a kanárská doga skládali zkoušky IPO1, 2, 3, SPr1, BH a stopařské FPr1 a FH1.

kopie---p1090303.jpg

Výkony psů posuzoval pan rozhodčí Pavel Kovář, kterému děkujeme za obětavé a citlivé posuzování, při kterém promokl doslova až na kost.

 

 

 

Figurování se ujal svazový figurant Vlasta Křeček. Díky jeho perfektnímu předvedení psů jsme si mohli vychutnat opravdu kvalitní obrany. Razantní zákroky s plnými, pevnými zákusy, nepostrádající patřičnou bojovnost i ovladatelnost předvedl nejen NO Gero Vlasty Klíchy, ale i Rija, Riva a Chees.

Stop bylo také dost a proto děkujeme i kladečům cizích stop Janě Křečkové a Janu Líkařovi za kvalitní práci a pomoc při šlapání stop dle IPO2, IPO3 a náročné FH1, kterou složil náš výcvikář Tonda Hanzal s fenou cane corso Roxynkou - Apula Leny Fay.

p1090299.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Gratulujeme všem úspěšným psovodům !!! Máme radost z našich členů i hostů (uspěli všichni).

Obdivuhodný výkon podala nejstarší účastnice zkoušek rotvajlerka Bredy Gatang, která dokázala se svojí paničkou Vandou Doudovou složit všestrannou zkouškou IPO2 bez ohledu na pokročilejší věk (Breničce je skoro 8 let!). Tato zkouška je již šestnáctou zkouškou této rotvajlerky :-).

p1090341-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Absolvovali jsme další výcvikový a relaxační víkend pod Kletí.

Pro velký zájem o účast na minulých výcvikových víkendech pořádaných pod Kletí jsme se rozhodli uspořádat ještě jednu akci pro pohodové lidičky, kteří se na předchozí víkendy nedostali, ale i pro naše zdravé jádro (účastníky z minulých akcí).

Zaměřili jsme se hlavně na výcvik stop, ale cvičili se i poslušnosti a obrana. Příjemné bylo i večerní posezení s prima partou u soudku kozlíka a dobrého jídla.

Fotky najdete ve fotoalbu a myslím, že vypovídají hodně.

 

Dne 16.9. 2012 pořádala naše ZKO zkoušky dle NZŘ.

Zkoušky skládalo celkem 7 psovodů. Jako již tradičně bylo spektrum účastníku pestré, nejen co se týče plemenné příslušnosti, ale i druhu zkoušek.

vsichni.jpg

Na zkoušku ZZO nastoupila tentokrát pouze Hanka s fenkou Sunny (bígl). ZM skládala Terezka s kníračkou Heavy a Soňa s berňačkou Gustou. Na zkouškách ZVV1 bojoval Robert s ovčandou Elbee a Luboš s Ennie. Stopařskou speciálku ZPS1 skládala zkušená veteránka Bredy s psovodkou Vandou a berňák Cooper Jana Líkaře.

 

 

bigl.jpgVýkony posuzoval pan rozhodčí Martin Pejša, kterému děkujeme nejen za samotné posuzování, ale také za skvělé chování a citlivý přístup k psovodům (hlavně k začátečníkům)!

 

 

Obrany figuroval svazový figurant Vlasta Křeček, kterému také moc děkujeme za kvalitní práci i přípravu našich psů.

no.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Na této akci se opět potvrdilo, že psi nejsou stroje a dokážou páníčky při zkoušce dost potrápit, ale vše dobře dopadlo a všichni psovodi uspěli a zkoušky úspěšně složili!

Pro většinu psovodů byly tyto zkoušky hodně důležité a jejich úspěšné splnění bylo jednou z podmínek pro zařazení do chovu, nebo k získání certifikátu opravňující psa k zařazení do třídy pracovní na výstavách!

Gratulujeme všem úspěšným psovodům !!!

 

vy4.jpg

 

VÝCVIKOVÝ A RELAXAČNÍ VÍKEND

Poslední prázdninový víkend jsme si pěkně užili! Vyrazili jsme opět pod Kleť :-).

 

p1080838.jpg

Tentokrát bylo víkendové soustředění zaměřeno na výcvik dle NZŘ - na všestranné zkoušky ZM, ZVV1, ZVV2 a speciálky ZPS1 a ZPO1.

 

p1080917.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Obrany figuroval Pepa Neužil, kterému moc děkujeme za pomoc a kvalitní trénink!

Kousání bylo pestré i pro diváky. Trénovala se nejen obrana sportovní, ale i praktické kousání na RINGO. V akci se předvedli psi různého věku i velikostí. K vidění byly obrany německých a belgických ovčáků, rotvajlerů, berňáků, cane corso, erdelteriérky a kníračky.

Za pomoc a odvahu při praktické obraně děkujeme i Vašíkovi a TUBOVI, snad Tuba na podobné akce nezanevře a np1090133.jpgechá se příště opět zakousnout :-).

 

Za pomoc při výcviku děkujeme Janě Křečkové (a její asistentce ). Jana nám pomohla se stopami i poslušností.

p1080824.jpg

Začátečníci, mírně pokročilí i zkušení psi cvičili stopy, poslušnosti i obrany s ohledem na jejich dosavadní dovednosti, proto si víkend užili pejsci všech věkových kategorií a úrovně vycvičenosti :-)).

p1080983.jpgp1080995.jpg

p1090114-1.jpg

 

Večerní posezení se jako vždy neobešlo bez dobrého jídla a pití,které přispělo k dobré náladě účastníků této vydařené akce. Zábavu nám nepokazil ani páteční deštík a chladnější noc.

Za výborné buchtičky, koláčky a jiné dobroty si zaslouží pochvalu všechny kuchařky a pekařky, za soudek kozlíka a chlazení děkujeme Vendulce a Robertovi. Za pomoc s organizací, dopravu překážek apod. si zaslouží pochvalu i ostatní zúčastnění a tak všem tímto MOC DĚKUJUME !!!

Fotografie z této akce najdete zde

 

O víkendu 11. - 12.8. 2012 jsme se vydali na závod O PUTOVNÍ POHÁR MĚSTA BŘEZNICE.

Naše výprava byla velice úspěšná!

Závodu se zúčastnila Tereza Planietová s kníračkou ZEEZA HEAVY RADINIE, Robert Mejta s ovčandou ELBEE DANIEL BOHEMIA a Antonín Hanzal s ROXYNKOU - APULA LENY FAY (cane corso). Všichni soutěžili v kat. ZM.

Jsme rádi, že se všem našim závod vydařil a hlavně Terezka a Robert získali cenné zkušenosti, které využijí při dalších závodech a zkouškách, které je čekají ještě letos.

Krásné bodové hodnocení zadal pan rozhodčí všem našim závodníkům a získané body stačily nejen na zkouškový limit, ale hlavně vynesly naši trojici na stupně vítězů !!!

fotografie0396.jpg

 

 

 

 

 

 

 

1. místo ANTONÍN HANZAL + APULA LENY FAY (50,49,47)

2. místo ROBERT MEJTA + ELBEE DANIEL BOHEMIA (46,38,49)

3. místo TEREZA PLANIETOVÁ + ZEEZA HEAVY RADINIE (40,47,39)

 

Zkoušky dle MZŘ

V neděli 5.8.2012 jsme pořádali zkoušky IPO. Zkoušky proběhly za horkého srpnového dne, který byl stvořen spíše ke koupání než k prohánění psů na place, ale co se dalo dělat :-(.

p1080275.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Spektrum účastníků bylo opět velice pestré. Předvedlo se celkem 9 psů a opět většina ´´exotů´´. Viděli jsme práci zlatého retrievera, landsera, berňačky, německého ovčáka, rotvajlerky, velké kníračky, dvou cane corso i stafbulku.

p1080486.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Výkony psů posuzuzoval Ing.V. Petrů a figurování se ujal Pepa Neužil. Pepovi děkujeme za kvalitní práci i odpolední trénink (opravdu se zapotil).

I přes nepříliš ideální počasí se většině psovodům podařilo zkoušku úspěšně složit a nad rozhodčím jsme ´´zvítězili´´ 6 : 3 !

Všem úspěšným psovodům moc gratulujeme !

Radost máme hlavně z našich veteránek ROXYNKY a BRENIČKY, které opět potvrdily, že ještě nepatří do starého železa a na zkouškách uspěly. Roxy (Apula Leny Fay) excelovala na StPr 1 a Bredy Gatang zvládla v odpoledním horku odkousat SPr2 (obrana dle IPO2).

p1080293-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostatní fotky ZDE

 

Výcvikový a relaxační víkend

ZKO Boršov ve spolupráci s CHS Dorican pořádala ve dnech 6.7. - 8.7.2012 v areálu www.podkleti.cz setkání pejskařů cvičících na našem cvičáku a majitelů cane corso.

p1070849.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na setkání jsme vyrazili nejen cvičit - stopy, poslušnosti a obrany,

 

 

 

p1080117.jpg

 

p1070684-1.jpg

 

 

p1080151.jpgp1070786.jpg

 

 

 

 

ale hlavně se pobavit a odpočívat ve společnosti našich psů. Ke spokojenosti účastníků tohoto zájezdu :-)) přispěl nejen zajímavý výcvikový program, ale i výborná kuchyně, 2 soudky piva, koupání v bazénu a jiné aktivity, které si užívali všichni přítomní.

p1070926-2.jpg

p1070925.jpg

p1070923-3.jpg

p1070957.jpg

Poděkování zaslouží všichni, kteří se podíleli na organizaci této akce i zábavě ostatních (např. HOBLINKA). Děkujeme figurantovi Vlastovi Křečkovi za obětavé výkony při kousání v neobvyklém prostředí a pobavení naší "vybrané společnosti" během obran i po nich .

 

 

VYDAŘENÝ VÍKEND :-)

O víkendu (16. - 17.6.) se našim psům mimořádně dařilo.

 

terka.jpg

 

Terezka složila s kníračkou Heavy svou první stopařskou zkoušku FPr1 na pěkných 90 bodů a v neděli na bonitaci splnila podmínky pro zařazení do chovu.

 

 

 

 

 

terka-stopa.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na stopařské zkoušce FPr3 prokázal v sobotu své kvality berňák Cooper, se kterým dokázal jeho páníček Honza Líkař složit již 6 zkoušek!

cooper-stopa.jpg

 

 

 

 

Veteránky Apula Leny Fay a Bredy Gatang dokázaly za jeden víkend složit po dvou pracovních zkouškách !!!

bredy-stopa.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tondova fena cane corso ROXY (Apula Leny Fay) složila v sobotu na našem cvičáku obranářskou zkoušku SPr2 a v neděli na cvičišti ZKO Březnice přidala SPr3 (obrana dle IPO3). Rotvajlerka BRENIČKA (Bredy Gatang) udělala paničce Vandě také velkou radost. V sobotu zvládla obranářskou SPr1 a v neděli si v Březnici vyšvihla stopařskou FPr2.

zakus.jpg

Vzhledem k věku obou našich fen (táhne jim na osm roků) je to jistě obdivuhodný výkon, zvláště po tropické sobotě!

trojka.jpg

 

Pěkný výkon podal i náš výcvikář Tonda Hanzal, který úspěšně složil v tomto víkendu 4 pracovní zkoušky.

Všem jmenovaným moc gratulujeme a přejeme mnoho dalších úspěchů !!!

 

 

 

 

 

Dne 16.6.2012 pořádála naše ZKO zkoušky IPO.

 

vsichni.jpg

 

 

 

 

Zkoušky posuzoval pan rozhodčí Petr Veselka a figuroval Pepa Neužil.

Moc gratulujeme úspěšným psovodům - stopařům (Cooper a Heavy) i obranářům (Brena a Roxy) ! Samozřejmě i absolventům BH :-).

 

 

10.6. 2012 pořádala ZKO Boršov zkoušky ZOP, ZPU.

Pro velký zájem o zkoušky KJ ČR jsme uspořádali ještě jedny zkoušky dle ZOP, ZPU1. Výkony psů posuzovala paní rozhodčí Mgr. Havlová.

Tentokrát se zkoušek zúčastnilo celkem 6 psovodů (2x ZOP a 4x ZPU1) a všichni byli úspěšní :-).

Počasí zkouškařům vůbec nepřálo a deštivé počasí prověřilo psy, psovody i paní rozhodčí, ale vše dobře dopadlo a zkoušky se opět vydařily.

 

Dne 19.5. 2012 pořádala naše ZKO zkoušky ZOP, ZPU1.p1060715.jpg

 

Odložení ve skupině - bígl, ridgeback, československý vlčák, německý ovčák a retriever prokázali při zkoušce ZOP mimo jiné i ovladatelnost ve skupině.

 

 

 

Zkoušky dle zkušebního řádu KJ ČR posuzovala Mgr. Dana Havlová. Zkoušky byly velice úspěšné ! Uspělo celkem 12 psovodů z 13 přihlášených a to je rozhodně moc pěkná bilance.

Nejlepší výkony předvedli opět "exoti", kteří potvrdili, že i nepracovní plemena je možné vycvičit a jsou schopni skládat zkoušky na výbornou !!! p1060471.jpg

 

 

Hanka a Sunny na zkoušce

 

 

 

 

Výkony fenky bígla Sunny (95 bodů), landsera Cyrana (93 bodů) a Berňačky Gusty (92 bodů) mile překvapily i paní rozhodčí, která jejich výkony hodnotila známkou VÝBORNĚ. Výbornou získala i ovčanda Aida (91 bodů). Ostatní úspěšní psovodi byli hodnoceni velmi dobře a dobře a tak mohou být také spokojeni :-).

Velice nás těší, že se většina účastníků zkoušek (12 psů ze 13) připravila na zkoušky u nás !

 

MÁJOVÝ ZÁVOD

Interní závod poslušnosti proběhl dne 8.5.2012.

Tento závod byl ´´generálkou´´ na zkoušky ZOP, ZPU1, ZPU2. Zkoušky dle KJ pořádáme 19.5.2012.

p1060026.jpg

 

Startovní pole bylo početné a pestré :-). Závodili psovodi zkušení, ale i úplní začátečníci. V akci jsme viděli psy různých plemen a bylo opravdu na co koukat. Nejen spektrum plemen (včetně kříženců), ale hlavně výkony soutěžících dvojic byly zajímavé pro laickou veřejnost i přítomné pejskaře.

Jak závod viděla Vanda z okna kantýny - kantýnské okénko

A jestli ho chcete trošičku vidět i vy mrkněte sem

p1060395.jpg

 

Dne 22.4.2012 pořádala naše ZKO zkoušky IPO.

Zkoušky dle Mezinárodního zkušebního řádu posuzoval pan rozhodčí Milan Zborka, obrany tentokrát figuroval svazový figurant Vlastimil Křeček.

Na zkouškách se předvedlo 9 psů a všichni uspěli ! VŠEM MOC GRATULUJEME !

Na place jsme viděli práci německých a belgických ovčáků, rotvajlera, retrievera, berňáků, cane corso i bígla.

 

Dne 15.4.2012 se vypravili naši členové - Honza s Cooperem a Tonda s Apulou na zkoušky MZŘ konané ve Velešíně.

Tato výprava byla úspěšná a oba naši ´´exoti´´ na zkouškách uspěli. Berňák Cooper složil svou pátou pracovní zkoušku - stopařskou speciálku FPr1. Tondova fena cane corso (Apula Leny Fay) uspěla na obranářské zkoušce SPr1. Je to její již patnáctá pracovní zkouška, kterou zvládla i přes svůj pokročilejší věk!

Dne 8.4.2012 proběhy na našem cvičišti další zkoušky dle NZŘ

Zkoušek se zúčastnilo 8 psovodů, kteří se nenechali odradit nepříznivou předpovědí počasí. Aprílové počasí - chladno, místy déšť, sněhové vločky, ale chvílemi i hřejivé sluneční paprsky neodradilo začínající ani pokročilejší psovody, kteří nastoupili na zkoušku ZZO. Výkony psovodů a jejich hafanů posuzoval Mgr. František Zimek. Děkujeme panu rozhodčímu za objektivní posuzování, trpělivost s začínajícími psovody a cenné rady, které si jistě vezmou k srdci.

Zkoušky se podařilo úšpěšně složit šesti psovodům. Dva ,,začátečníci,, bohužel neuspěli, ale i tak pro ně byla tato zkouška určitě přínosná a poučná. Všichni zkušenější vědí, že zkoušková nervozita svazuje psovodům nohy i ruce a hlavně se přenáší na psa, který pochopitelně pracuje jinak než v tréninku.

Po ukončení zkoušek s

 

e konal na našem cvičišti klubový ZÁVOD O VELIKONOČNÍHO ZAJÍČKA.

 

p1050351-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tohoto závodu se zúčastnilo 7 statečných. Startovní pole bylo tradičně pestré a šanci na výhru hlavní ceny - velikonočního zajíčka měl berňák, retriever, československý vlčák, německý ovčák, cane corso, voříšek i kavalírek.

 

p1050316-1.jpg

 

p1050336.jpg

 

 

Dne 18.3. 2012 proběhly na našem cvičáku zkoušky dle NZŘ.

První letošní zkoušky posuzoval ,,novopečený,, rozhodčí 1. třídy J. Hlaváč a figuroval svazový figurant V. Křeček. Na první letošní zkoušky nastoupilo celkem 8 psovodů se psy různých plemen (NO, RTW, BOM, CC, BSP a Bessinka kříženečka).

Spektrum zkoušek bylo také rozmanité - 1x ZZO, 2x ZM, 3x ZVV1 a 2x ZPO1 a bylo se na co dívat. Šesti psovodům se podařilo zkoušku absolvovat úspěšně a dva bohužel neuspěli.

Úspěšným psovodům moc gratulujeme! Velkou radost Vandě a Tondovi udělaly naše ,,veteránky,, Brenička a Roxynka, které dokázaly složit obranářskou speciálku ZPO1 i ve svém, na molossy pokročilé věku (obě se narodily v roce 2005).

Jako výcvikář bych chtěl pochválit ,,domácího,, Maxe, který předvedl moc pěknou obranu dle ZVV1! Také výkon rotvajlerky Bredy Gatang při obraně byl dle mého názoru povedený a dovolím si tvrdit, že byla tentokrát lepší než moje Roxynka :-).

 

Dne 28.12.2012 proběhl na našem cvičišti 1.ročník klubového závodu - ZIMNÍHO ZÁVODU V POSLUŠNOSTI A OBRANĚ.

 

Soutěžilo se nejen ve čtyřech kategoriích dle NZŘ, ale i v obranářské kategorii, jejíž pravidla se blížíla ke zkušebnímu řádu TART. Své dovednosti mohli porovnat zkušení psovodi i úplní začátečníci a tak si všichni mohli zazávodit dle svých schopností a úrovně vycvičenosti.

Startovní pole bylo pestré, jak je na našem cvičáku zvykem. Tentokrát se dařilo hlavně molossům! Nejpočetněji zastoupení němečtí ovčáci se sice neztratili, ale nejlepší bodové hodnocení v kategoriích ZZO, ZM i ZVV1 patřilo právě molossům :-)). Rotvíci, cane corso a berňák dokázali, že cvičit umí! Hlavně Honzovo Cooper ohromil pana rozhodčího přesnou a radostnou poslušností a zaslouženě zvítězil v kat. ZM.

V obranářské kategorii ECHT OBRANÁŘ 2011 zachránil čest ovčáků X - Trem Jirky Blábolila, který díky své neohroženosti a razanci přesvědčivě zvítězil!

Výkony soutěžících hodnotil pan rozhodčí V. Klícha, kterému patří velký dík za objektivní posuzování. Obrany figurovali pánové V. Křeček a J. Neužil, také jim děkujeme za obětavé výkony (hlavně v ECHT OBRANÁŘI).

foto k nahlédnutí zde

 

Dne 13.11.2011 se na našem cvičišti konaly zkoušky NZŘ.

Tyto zkoušky byly v letošním roce poslední a proto se jich zúčastnili jen ti odvážlivci, kteří nechtěli čekat na jarní termíny, vzhledem k počasí příznivější (zvlášte namrzlé terény a větrné počasí není pro skládání všestranných zkoušek příliš ideální).

Na stopách se psům tentokrát příliš nedařilo a i zdatní stopaři měli problémy. Velkou smůlu měla výborná stopařka Rita. Stopu jí pokazila srna, která vyrazila ze křoví pár metrů od stopující feny a natolik ji rozhodila, že se Ritě stopu dle ZVV1 bohužel nepodařilo úspěšně dokončit. Na těchto zkouškách se potvrdilo pravidlo, že příroda je nevyzpytatelná a je třeba počítat se vším (narušení terénu zvěří, cizími osobami apod.) Poslušnosti, obrany a spec. cviky již proběhly bez větších problémů a kdo prošel stopou, zkoušku úspěšně splnil! Pan rozhodčí Mgr. Fra