Jdi na obsah Jdi na menu
 


STOPA

 Stopování - pachové prácedsc_0026.jpg

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Většina zájemců o stopování se svým psem začíná s tréninky pod   vedením našeho výcvikáře z důvodu potřeby připravit psa na všestranné zkoušky, nebo stopařské speciálky, občas se najdou i zájemci, kteří ,,čuchají,, jen pro zábavu a vybití svého miláčka (většinou stopování psy baví a pokud mají správnou motivaci stopují rádi).
 Stopa je jednou z disciplín na všestranných zkouškách (stopa, poslušnost, obrana) a proto je nutné psa stopování naučit, pokud  tyto zkoušky chceme skládat. Všestranná zkouška (např. ZVV1, IPO1) je jednou z podmínek zařazení do chovu u pracovních plemen (např. NO, RTW). Dost často se stává, že majitel se psem usilovně cvičí poslušnost a obrany, ale stopování zanedbává, nebo nestopuje vůbec.
 Bohužel se tento deficit někdy nepodaří v pozdějším věku psa odtsranit a jinak nadaný pes není schopen zkoušku složit, o závodech nemluvě! Začít s tréninky stop proto doporučujeme již od štěněcího věku. Samozřejmě musíme začít správně, protože špatný trénink je často horší než trénink žádný!p8210297.jpg
Pokud chcete začít stopovat, či se ve stopách zdokonalit, můžete se obrátit na výcvikáře A. Hanzala a domluvit si  trénink či konzultaci.